Friday, September 09, 2011

i'm flying without wings.

FLYING COLOUR :)


UNDANGAN MENGHADAPI PERTEMPURAN

calon :
NURUL FARHANA BINTI SELAMAT

tempat pertempuran :
DEWAN PEPERIKSAAN 1,
ARAS 5,
UNIVERSITI TENAGA NASIONAL,
KAMPUS SULTAN HAJI AHMAD SHAH,
26700 BANDAR MUADZAM SHAH,
PAHANG

tarikh dan masa pertempuran :
12/9/2011, 13/9/2011, 14/9/2011
9.00 AM - 12.00 PM DAN 2.30 PM - 4.30 PM

keperluan pertempuran :
ILMU YANG LENGKAP MENGIKUT SILIBUS PEMBELAJARAN
SOALAN TAHUN - TAHUN LEPAS  BAGI SETIAP SUBJEK
1) QNTF 014 - QUANTITATIVE ANALYSIS
2) ENLF 013 - ENGLISH
3) ABAF 014 - BUSINESS ACCOUNTING
4) MGMF 014 - BUSINESS COMPUTING
5) ISLF 011 - ISLAMIC STUDIES
BERSAMA CARRY MARK MASING - MASING

saya berharap pertempuran ini memberi kita kesedaran tentang betapa pentingnya perjuangan kita untuk masa depan..
INGAT!!
perjuangan belum selesai..
jangan mundur sebelum bertempur..
yeahhh!!
SEMOGA BERJAYA!!


di kesempatan ini saya, NURUL FARHANA BINTI SELAMAT..
ingin memohon sejuta kemaafan kepada sesiapa sahaja yang pernah disakiti oleh saya tanpa saya sedari atau secara disedari..
maaf semaaf - maafnya kiranya ada yang kekurangan dari saya..
sesungguhnya manusia tidak terlepas daripada kesalahan dan kesilapan..
tolong.. tolong doakan saya dan rakan - rakan saya yang akan berjuang bermula isnin ini..
semoga semuanya dipermudahkan Allah..
amin ya Rabb..
:')

last not least, selamat berjuang kepada warga kampus yang akan start final isnin ini.. 
especially, rakan - rakan "SEKELAS TOGETHER" :)
rakan - rakan PC dan 2nd intake Account..
selamat berjaya kepada diri sendiri dan semua..
jangan lupa serikan usaha dengan doa, ikhtiar dan tawakal..
sesungguhnya senjata orang Islam adalah doa dan taqwa yang tinggi kepada Allah :)

* * *


FLYING TO THE MIDDLE - EAST :)


"teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata - katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak - gerinya teringat mati.."

~ alaa' zain, nura ezzatie, amira nabila, munaya zulfa, akmall hamdan, rahim rahman, taufiq janor ~
* MUNAYA, TAUFIQ dah berangkat sebelum post ini :)

dalam kehidupan, ada 1001 cerita,
kadangkala ada terlepas daripada pandangan,
sungguh yang untung hanyalah yang belajar daripadanya,
kugerakkan jemari menaip ceritera,
bukan untuk dihayati sebagai halwa hanya,
hajatku besar melakar layar,
mendekatkan hamba kepada Tuhannya,
kuharap cerita ini,
mampu membangkitkan jiwa hamba,
dalam apa jua lapangan pemberian - Nya..
- HILAL ASHRAF -

secebis pesan untuk sahabat..
:)
:)
:(
:'(
:')

jangan menjadi seperti lalang, tuntas kamu akan ditiup angin ke sana sini..
tapi jadilah kamu seperti pohon kelapa, tegap dan utuh..
andai condong sekalipun, akarnya tetap teguh mencengkam bumi.. 
sahabat, teguhkan pendirian.. 
anda adalah anda, tak perlu menjadi orang lain..
sentiasa istiqamah..


terima kasih kerana bersahabat..
andalah yang terbaik, dan moga terbaik di mata - NYA jua..
insha - Allah, moga bertemu lagi di bumi pertiwi..
garaplah selautan ilmu Allah di bumi Anbiya' yang tersangatlah mulianya..
sayang anda semua kerana Allah..
doakan kami semua yang masih di sini..
jazakallahu khairan kathira :)
apa - apa pun sebelum terlupa..
asif, sebab tak dapat nak turun padang masa korang berangkat.. 
insha - Allah, ana akan sentiasa doakan dari jauh..
wassalam..


* * *

tolongggg!
final exam bikin wa penin..
study gila - gila bagai nak mati @.@
- kata si budak kepada rakannya -
heyy!! heyy!!
hari - hari engkau lalui adalah peperiksaan tahu!
hidup umpama satu TEMUDUGA..
penemu duga bukan calang - calang, para malaikat Allah..
dan bukan boleh disogok dengan rasuah..
hanya dua jawatan yang ditawarkan..
penghuni SYURGA atau penghuni NERAKA..
setiap orang dibekalkan dengan ujian - ujian tertentu..
di setiap perlakuan dicatat atas KERTAS pencapaiaan..
jadi, nak main - main lagi ke..?
ALLAH, ampon.. T.T

hari ini..?
JUMAAT sudah..
esok..
SABTU mari..
AHAD mencari - cari..
ISNIN..
memanggil - manggil..
mampukah aku..?

:'(


- farhanselamat -
P.H.D -> Pelajar Harapan Dekan :)
insha - Allah 4.00 flat, AMIN!

8 comments:

anak enMahyat said...

awak...all the best in ur exam.
buat yg terbaik.
bnyak kan doa n tawakal kpd Allah.
:))

D-SIM said...

kawan dah fly, kite bile lagi ? huhu
amek course accounting eh ?

~ farhana selamat ~ said...

@anak en.mahyat
hehe..
thanx yatt, doakan ye!
insha - Allah :)

~ farhana selamat ~ said...

@D - SIM
kite tunggu master nnt je lah kot..
hee.. insha - Allah ade rzeki..

eh tak, amik finance..
ala - ala accounting..

Cik Tie Berbicare said...

sesungguhnya aku suka post2 kau farhana :) comel plak gamba aku:PP heheh thank you farhana <3

~ farhana selamat ~ said...

hee, happy reading ey!
u're most welcome nura..
all the best there :)

munaya said...

jukran jzilan ala kulli hal ,,fana!
tp trtnggl lg sorg kwn kte la...azhim (ex-clasmte 2)
he2..(lg 1 kn,,gmba di ats bkn gmba sye la...tp adik,trtpu ya?) :)
ok la gak..ad iras2

~ farhana selamat ~ said...

btul tu munaya..
asif azhim..
owh yeke, sbiji s'iras s'rupa lah munaya..
sorry main ambil je kat fb tu.. hehe..harapnye, antum smua okay kat sana..