Tuesday, January 10, 2012

i miss you ♥

Allah, Allah, Bismillah. Alhamdulillah, masih terbuka ruang nafasnya untuk kita hirup hari ini. Ruang - ruang yang mungkin seakan sesak dari hari ke hari. Namun, apakah kau lupa? Tangan kamu yang merosakkan. Sedih. However it is, Alhamdulillah. we still alive.

"Sesungguhnya Allah melarang segala bentuk kerosakan baik sedikit ataupun banyak."

Yeap. I Miss You. Tiga kata paling bermakna. Tapi jarangnya didengar. Baik, dah tershashul Tiga Kata - KRU pula. Turn back, I Miss you. And what I mean is, I Miss Her. My dearie teacher, Puan Hamidah. Dan semalam sangat menginsafkan di mana semalam beliau pergi buat selama lamanya. Sedih. Aku seakan terasa peritnya kehilangan seorang ummi. Namun, apakah aku tahu perasaan orang yang hilang tempat bergantung? Kosong. Infiniti perkara yang perlu difikir, diselesaikan. Dan aku, hanya mampu mendiamkan diri. Sebab aku tahu, Tuhan masih mengajar aku untuk kuat dan terus kuat. Hari ini hari mereka, dan mungkin kita sejam dua lagi. Dan Alhamdulillah, aku masih bersama kelompok - kelompok yang mengingatkan aku kepada Sang Pencipta, Yang Maha Hidup dan Yang Maha Mematikan. Oleh sebab itu, aku mahu terus berdoa agar Dia berikan aku masa yang cukup untuk bersedia dan belajar hidup seorang diri andai Dia mahu mama, ayah dan adik - adikku kembali kepada Dia. Tuhan, berikan kekuatan. Berikan kekuatan kepada saudaraku ini. Amin Ya Rabbal Alamin. Sungguh, hati ini sangat tersentuh pabila membaca ini. Semoga kalian kuat.


Al - Fatihah buat arwah Cikgu Hamidah binti Abdullah yang selamat menghembuskan nafas yang terakhir pada jam 12.00 tengah hari semalam, 10/01/2012. Semoga arwah ditempatkan bersama golongan yang soleh. Amin. Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un, dari Allah kita datang dan kepada - Nya kita kembali.

Kita tutup cerita duka. Mari, cerita suka :)
Baik. The other purpose of I Miss You is I Miss my BSF (Best Sahabat Forever). And today is her birthday! Alhamdulillah. Walaupun saiz beliau kecil dari ana. Tapi beliau tetap kakyong :D And today, with Bismillahirrahmanirrahim, genaplah umur Arifah Munirah Sembilan Belas. Semoga dengan meningkatnya usia, bertambah amalan. Semoga istiqamah dalam menjadi Da'ie Full Time di bumi - Nya. Rindu anda di bumi Unisza sana. Btw, rindu kegemersikan suara enti. Bila nak ber - Soutun Najah kembali? Hee. Shukran Lillah kerana pertemukan aku dengan sahabat walaupun hanya 2 tahun kami bersama di bumi Jempol. Sahabat sampai Syurga. Insha - Allah. I Miss You ♥ 


S A N A H  H E L W A H
A R I F A H  M U N I R A H  Z U L K A F L I
1 1 . 1 . 1 2


And this is for you. Instead of Talking Tom video, I'll prefer Chipmunks. They're Awesome and Cute. ^_^
"Maka, saya berseru ke atas kerabat - kerabat tikus ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir buat Kak Pah yang ke 19. Semoga berjaya fid dunia wal akhirah, Pah."

Asif sebab saya curi ni masuk dalam belog. Maka, hukumlah saya! >.<

Sebiru hari ini
Birunya bagai langit terang benderang
Sebiru hari kita bersama disini

Seindah hari ini
Indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita walau kita kan berpisah

Bukankah hati kita telah lama menyatu
Dalam tali kisah persahabatan ilahi
Pegang erat tangan kita terakhir kalinya
Hapus air mata meski kita kan berpisah

Selamat jalan teman
Tetaplah berjuang
Semoga kita bertemu kembali
Kenang masa indah kita sebiru hari ini

EdCoustic - Sebiru Hari Ini.
BEST! ^_^

At Desasiswa Bestari, Muadzam Shah.

PS. I think I need to improve my Bokeh. Okay, is that Bokeh? Hee.
PPS. Tomorrow is going to be the day of MUET's result. And I feel very eager to know my result, perhaps. Hee. Do pray for me ya, sahabat. Kita doa sama - sama, Insha - Allah yang terbaiksssss!

Sorry Pah, kawe takdo hadiah nak wi.
- farhanaselamat -

2 comments:

hafirahmunirahbekate! said...

syukran ya ukhti...ana pun rindu anti sgt3....pertemuan dan perpisahaan telah di atur oleh Allah...kerana Allah adalah sebaik2 perancang...InsyaAllah jika ada kelapangan ana nk sgt jumpe cik farhana kiter yg cute sgt3 nieh...rindu nk blaja sme2...main sme2....gelak sme2...nyanyi sme2 nyanyi lgu segenggam tabah :) best kn lgu tuh..terima kasih fana kerana sudi luangkan masa tulis entry yg sgt bermakna nieh! akhir kata really miss you dear only god know it :'(
insyaAllah panjang umur kita jumpe ye..uhibukki fillah :)

farhana | selamat said...

afwan ukht :)
i.Allah. uhibbuki kathiran till jannah.