Friday, January 13

what a dayy.

Assalamualaikum Sahabats. How's life? Awesome? Good job :D Alhamdulillah. Praise be to Him the Maha Awesome. Subhanallah.

Yesterday, was 12.01.12 :) Nice date isn't it?
Yeah, and of course yesterday was a very nice day with a very nice event :) Alhamdulillah, I'm just being grateful for the chance that Allah had given to me to spend my time with my loves one. Absolutely, everyone experience this. And as all know, the best memories have come from days spent in school, hanging out with friends, playing together on the school field, praying together in Musolla, eating together at DM and everything that we did together. Believe me. For the rest of your life, you will remember those good times with fondness and love. Sure, sometimes you just don’t want to go to school. The thought of getting up in the morning to get to school made you want to puke. But now, I bet you. You'll miss it damn much. Hoho. And I just wanna say that I love my school. I really do. Did I tell you I love my school before? I love my school. I really do :D

I'm going there with my 3 Sahabats and guess what, the school is quite change. Ohmai ohmai. Awat la bilo den dah habeh sekolah baru nak gempak gempak cenggitu. -___- Okay, now I understand. Difficulties of the past will benefit the next generation. And I, as an Alumni are really proud of what my school, teachers and juniors had achieve. Alhamdulillah. Semoga kejayaan tersebut sentiasa diberkati dan berpanjangan. Amin.

A lil change about my Dear School. A lil? Big change, I think. And I'm so so so jealousy! >.<
Let's enjoyed the pix ya :D

First first sampai terus nampak skrin nih, and we're WOW sebentar! Ahaha. Kuno sebentar. Yelah, InteJ kan baru ditabalkan sebagai Sekolah Kluster tahun lepas and kami tak sempat ah nak men - tengok benda alah ni. That's why eksaited semacam. Hoho.

Still the same. Harmonies scenery ever. However, there's a bit additional materials. Nampak tak signboard yang kuning tu and the blue one kiri kanan nya? Yang kuning tu rasanya dah ada dari dulu, tapi yang biru tu dulu takda. Ape ke benda nya tu kan? Okay, board tu board countdown SPM and PMR. And the CGPA target. Dulu kan cam takda function sangat an letak kat ruang legar, but now dah jadi macam mercu tanda and perangsang untuk mereka. Okay, bad news I think. Erm, tak lama lagi PMR nak dilupuskan, harap maklum :(

Ruang Legar. Geng RLMB mesti rindu tempat ni kan? Hehe. Okay, ruang legar dah cantik dah tau sekarang. Siap ber - tile bagai. And sampah pun totally 0% Pergh, wa tabik sama adik adik wa lah :D Btw, sebelah kanan ruang legar ni ada Pusat Akses baru tau. Sorry, lupa nak snap gambo Pusat Akses baru tu. It's look more comfortable than before.

Okay, the journey continues to Susur Gajah and Aspuri :) Wee. My beloved Hostel Rabiatul Adawiyah. Ahaa, nampak karpet merah ni? Kalau nak tahu, semua tempat ada benda nih. Okey fine :) You know what's the symbolic? It potrays that InteJ is always welcoming their students to come back here. Awh, terharu terharu :) Haha.

Hey Sahabats. Welcome to my Dormitory - Usamah Four. Ekeke.

Well, this is my dorm since Form Four. As I enter this dorm, all sorts of memory running in my mind. Owh, I miss them :') Okay, it's so so so bright kan? Kuning lah pulak kan. Even though yellow is not my fav, but still I can live with this yellow thingy for about 2 years. Hoho. Guess what, the veil is totally in yellow. Nice right? Serious jealous! Ergh  >.<

Dulu dengan badge Pelajar but now dengan badge Pelawat yang kuning tu. Ekau dah tuo farhana, sodar tuh! T_T Haa, nampak tak Durah yakni junior sebelah ana nih? Dia pakai baju oren. Btw, just nak inform yang sekarang baju sukan diorang kaler oren. If ada merentas desa ke, diorang pakai ah baju ni. Baju yang ikut rumah tu just pakai time PJ. Best jugek kaler orenggg! >.<

Baik. Actually banyak lagi perubahannya. Tentang silibus subjek Science Form 4 yang dah bertukar bahasa. Haha. Teringat pulak Cikgu Suhaila sebut. Awak nak tahu Golgi Apparatus tu apa? Jasad Golgi. Dan kami pun serentak. Bhahahahaha. Arithmetic jadi Janjang. Integration jadi Kameran. LOL. Tapi kesian jugak dekat budak budak ni. Agak parah lah kan bila nak sambung kat U nanti, kan? Awatlah depa pi tukaq. Hmm. Okay, next tentang DM. Hari tu tak makan pun dekat situ tapi budak budak ni eksaited bona nak koba yang DM dah tukar orang lain, lagi best, lagi bersih, lagi besar makanannya. Pergh. Sabor jelah kan time tu. Sengaja ya kamu kamu nih nak bagi akak cemburu tahap infiniti. T_T Takpe takpe. Hee. Then, ranking kelas pun dah tukar. Dulu start Abu Bakar (AB), Umar Al Khattab (UK) then Uthman Affan (UA). But now, dah terbalik. Yang ranking atas kelas UA, then diikuti UK and AB. Haa, satu lagi yang agak menarik is setiap kelas punya pelan kedudukan kelas sama, Bentuk U. Ana pun tak tahu what's the purpose Bonda buat macam tu. And tak silap sebab nak ikut arah kiblat. Ana pun tak faham. Takpe, I know Bonda has her own agenda bout that :) Last but not least, Baju PSS (Pengawas Pusat Sumber) dah tukar warna Purple. Ouch. Cantik sehhh. Dan tak pasal pasal den di cop budak PSS baru sebab berbaju Purple semalam. Haha. Apa apa lah cikgu, asalkan saya nampak muda ^_^ Hurm, I think itu je rasanya nak cito. Actually, banyak je benda yang terjadi semalam. Cukuplah ia menjadi kenangan terindah dalam memori hidupku. Cewah! ^_^

Btw, cikgu cikgu pelik dengan aku yang ambil course Finance. Huhu. Ingatkan ambil Medic ke Engineering ke kan. But then end up dengan Finance. Bak kata Cikgu Ain, kalau awak ambil Prinsip Akaun dulu, saya boleh terima lagi lah awak ambil Finance. Hehe. Rezeki saya cikgu, nak buek cano. Saya cuma nak cikgu doakan yang terbaik saja untuk saya. Terima kasih cikgu! :D Hurm. Actually, agak terkilan jugak semalam sebab tak dapat jumpa semua cikgu sebab kitorang datang agak lewat. Dalam pukul 12 baru sampai and on that time cikgu cikgu pula tengah meeting. Then, after zohor tu jugak rushing jumpa cikgu cikgu sebab lepas tu pulak diorang ada latihan merentas desa. So sad :( Asif kepada cikgu cikgu yang saya tak sempat nak ketemu. Kita ketemu di Facebook ya (Ayat Penenang) :D

Alhamdulillah. However it is, thanks to para Ir. yang sudi gather for a happy visiting - school day nih. Hee. Yang sudi drive jauh jauh. Yang sudi pinjamkan masa sehari. Yang sudi menunggu bersaat - saat. Yang keletihan ke hulu hilir. Thanks korang. Apa apa hal roger yea. What a dayy :)

They're my soulmates. Thanks Sahabats. Thanks for the tarbiyyah. Hope to see you all one day. Insha Allah :)


School, place where we learn all the basic major things about life :') All the dramas, the happiness, the sadness, all the memories. School is really like a heaven of peace. People care. And the caring that makes it differ than the others. I truly love it. Because no matter how much you think you hate your school, you will always miss it when you leave. Semoga kita terus bersatu atas jalan juang dan dakwah ini. Semoga aku, kamu dah mereka terus bersatu sebagai sahabat, teman atau kawan. Selamanya bukan lawan. May Allah Bless.


PS. Insha Allah we'll meet again InteJ. Thanks for the nostalgic moment :')
PSS. Okay, my Muet's result is awesome. Haha. Awesome lah sangat, hari tu pun gabrah. Ahaks, teringat kisah MUET hari tu. Alhamdulillah sedang sedang je resultnya. Okay, fine lah, actually teruk gilaaa. And I think I wanna repeat it. Berbaloi tak? Hmm. Still wondering bout that.
PSSS. Lupo nak cito, actually kitorang pi ambil Sijil SPM and Sijil GCE O. So, haiya nazhabu ilal madrasah!


Ilmu Memantapkan Iman.
Semoga kamu tidak lupa tentang itu, 
wahai Sahabat Fivers :')
- farhanaselamat -

12 comments:

miss oldy said...

wahhh fana. cantik dah jempol ^^
:D

PAAN zulkarnain said...

org post dia pon nak jugak :P

farhana | selamat said...

@nasot..
cantik kan? jeles u know. haha.

farhana | selamat said...

@paan..
mestilah post jugak ^_^ hehe. yelah yelah. aku kalah sbb aku lambat post dari kau. nah award! erk. :D

sya fieqa said...

wah..
rindu tetibe kat sbpij..
btw, nice blog dear~
;)

farhana | selamat said...

@sis sya fieqa..
rindu kan? hee.
thanks akak :')

Anonymous said...

nice ^^,,sjil gceo 2 sume orng dapat ke??

farhana | selamat said...

@anon..
thanks ^^.
aah, semua dapat sijil tu.

boOlet safuan said...

NK PEGI GAK,,,

farhana | selamat said...

@boolet..
jom jom gerak ramai ramai :D

snowflakescheez said...

salam.
farhana~ nak amik balik ke muet? agak2 sempat dapat result before fasa 2 upu tak?

farhana | selamat said...

@snowflakescheez..
w'salam. actually tak sure lg. tapi macam tak je kot. hari tu ngade2 je. hehe. kalau nak amik balik kena tengok time table dia. so better cepat cepat survey tarikh yang sesuai. good luck babes! :)