Saturday, January 28

goodbye.

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt, Arjuna dan Serikandi sekalian :')


Wah! Pejam celik pejam celik dah hampir 3 minggu rupanya saya bercuti. Masha - Allah, apakah ini semua? :O The time flies like the water flow. Erk, busuknya ayat tu. =.=' Huhu. Okay, tinggal approximately less than 24 hours lagi saya akan meninggalkan kota metropolitan Kuala Lumpur dan kembali ke bumi Muadzam Shah 'tersayang'. Sad ;( Tapi, Alhamdulillah, tak sangka juga yang sebenarnya, this will be the last trimester for my foundation. Whoa. Ekspres tak ekspres belajo kat Uniten ni kan. Heh. So, apa perasaan saya? Haila, macam - macam. Everything mixed up altogether. Susah hati, mungkin. Asbab kena work all out plus surely akan busy punya lah. Busy nak ber - program, busy study, busy, busy dan busy. Hidup orang berpersatuan lah katakan. Acewah. Busy lah sangat ye. ^_^ Kalah orang dah berumah tangga. Hee. But still I learn a lot from that actually. To be a better and multitasking person :) Insha - Allah. Yet, actually I'm still nervous. Agak gabrah sebenarnya sebab for this third trimester a.k.a last semester for foundation, ada subject baru and of course lecturer baru means yang tak pernah mengajar saya sebelum ni. Alright, I hope everything will be fine. Insha - Allah. Just follow the flow, kan? And of course, I am very very very very very 'SEMANGAT!' gituh. Amekaw! 5 kali den ulang. Hee. Semangat lah jugak sebenarnya nak belajar benda baru. And of course to meet the UNITEN - ians. 3 minggu tak jumpa ohh. Gila tak rindu :D Lagipun, badan dan otak pun dah terlebih rehat rasanya sampai nak berkarat mungkin. Ekeke. Plus, tak sabar nak minimize kan masa yang disia - siakan ni dengan lagho lagho thingy. Saya yang tak reti gunakan masa cuti ni sebaiknya. So saddd! ;( Ada lah jugak benda benda yang nak dibuat masa cuti ni tak terbuat. Semuanya salah penyakit M yang menjengah waktu waktu cuti ni. Aishhh. Suka salah kan orang nohhh. Hurm. Oh Allah, am I ready se - ready ready nya? *Sigh* Definitely, the challenge is getting tougher! But Insha - Allah, just bring it on! You can do it, Farhana! Be strong! *Semangat* Yeah! (Y) <- Ini eh simbol orang tengah semangat? First time guna. Kihkih. Baik, abaikan kejakunan itu.

Kan? Mendalam maksudnya. Saya suka

Well well, hari ni dah Sabtu, dan dah ramai juga jiran tetangga saya yang pulang ke Desasiswa Bestari nun. Alahai, tetiba rasa cam, apasal cepat sangat korang balik ni haa? :O Hewhew. Okay, nasiblah rumah saya ni boleh dikatakan dekat dengan Muadzam Shah. Kalau tidak, mungkin saya perlu balik lagi awal dari diorang asbab, naik flight lah katakan :P Eceh. *Berangan* Baik, dengan segala hormatnya, saya nak tunjukkan lah jugak timetable saya yang sumpah osem ni. Err, boleh lah. Osem daripada Trimester 1 and 2 dulu. ^_^ Bersyukur Farhana, bersyukur :')


Tadaa! Haa, jangan tipu lah kalau korang kata korang tak jealous langsung dengan timetable aku ni. Hehe. Alhamdulillah, last sem ni macam agak ringan lah kot. Kot lah, sebab tak start belajar lagi kan. Insha - Allah. Credit hour pun takda lah banyak sangat macam the previous trimester. This sem is only about 14 credit hours. It's so so so nice. Hehe. Aipp aipp, riak pulok deh. Huhu. Dak aih, saya nak berkongsi kegembiraan sahaja. Bisa kan? Alhamdulillah. Boleh lah kot nak seimbangkan semua perkara. Nak balik rumah pun, macam banyak je masa yang available. Hewhew. Dah takda kelas malam macam sem 2. Dah takda kelas hari Jumaat macam sem 1. Best best! Hihi. But still, saya rasa hari khamis tu macam seciput je kat situ. Apa kata naikkan ke hari Isnin or Rabu yang agak lapang tu. Hohoi, tak sedar di untung betoi. Hihi. Okay, gurau je. ^_^ Oh ya, lupa pula. Meh saya bongkar rahsia disebalik kod kod subjek saya untuk Trimester Tiga ni :)

FICF014 - Principles of Finance
MGMF033 - Introduction to Business Management
ECMF023 - Principles of Macroeconomics
CRTF013 - Critical Thinking and Logic Skills
MTAF011 - Kor UNITEN

Oyeah! Saya kira, subject subject for last sem ni best betul. Apa yang bestnya tu? Belajar pun dak lagi. =.=' Best sebab subject subject ni macam gempak gempak je bunyinya. Eceh. Seriously, saya sebenarnya memey tak sabar nak belajar Finance sebab walaupun saya memang ambil course Finance, saya tak hadam hadam lagi apa itu Finance yang sebenar. Eh? Dah tu, 2 sem lepas awak tak belajar Finance ke Farhana oi? Memang tak belajar pun, saya belajar basic accounting saja. That's why saya macam OVER excited ni. Ngee :D Insha - Allah. Saya nak jugak pakar dalam invest meng - invest, broke meng - broke ni. Wah wah. ^_^ Seterusnya, Macroeconomics. Macroeconomics adalah sambungan daripada Microeconomics yang saya belajar waktu Trimester 2. Insha - Allah, lebih mudah, bak kata Madam Hamisham :') Just that kena alert more with International Economics Stability. Tahu perkembangan semua. Insha - Allah fighting! ^_^ Then, ada Business Management. Dengar - dengarnya nanti kena buat project produce barang sendiri then jual. Wah, ini menarik. Saat yang ditunggu - tunggu. Hopefully, dapat lah merasa jadi businesswoman kejap. Hee. Tak sabar! :D Next, about Critical Thinking. I guess most of my friends at UiTM dah belajar ni masa first sem kan? Sebarang persoalan nanti, bolehlah share share ya. Sharing is Caring :) Okay, last but not least. The subject that I think will make me dark. Ceh. Macam tak biasa. Is Kor UNITEN, and it's all about KAWAD. Woot woot! Gumbiranya dapat berkawad semula setelah hampir beberapa tahun saya meninggalkan era kegemilangan dan kegelapan itu. Kihkih. Takpalah, redha jelah kalau muka ni belang. Nak buat cano en. Dah sensitip dengan cahaya matahari tu, sensitip jugak ler. Pasrah sahaja lah. Janji kita enjoy! Yeay! B) Oh ya, if I'm not mistaken, ada Camping segala nanti and carry mark semua datang dari situ. Yeay! Serious tak sabar!

Dan sekarang ini saya cuma tinggal tak sampai 1 hari pun lagi untuk saya bermalas - malasan di rumah. Untuk saya nikmati sepuas - puasnya masakan mama. Untuk saya shopping - mopping dan tidur lama - lama. Untuk saya bermanja dengan Olympus :) Dan untuk saya berfoya - foya dan melagho lagho di alam maya ini. Huuu. Sedih lah pulak ;( Jangan rindu ya kalau saya jarang visible. Insha - Allah, dalam pertengahan bulan May nanti saya akan active se - active active nya. Hihi. Jangan risau okay. *Gediks* Apa - apa pun Alhamdulillah. Rasa macam tak percaya je saya dah nak habis belajar. Tinggal sikit je lagi yang perlu saya selesaikan sebelum saya boleh berasa lega. 2 tahun setangah lagi mungkin. Ek eleh. Cukuplah, baru nak habis foundation jelah. Hehe. *Semangat* Apa pun, doakan saya ye kawan - kawan. Mudah - mudahan segala urusan saya pada trimester depan dipermudahkan dan berjalan lancar. Mudah - mudahan kita semua bangkit di Last Trimester ini. Mudah - mudahan Allah memberikan kefahaman sedalam - dalamnya untuk kita nanti. Insha - Allah Amin :)

Insha - Allah, amalkan ayat ini. Semoga Allah permudahkan kita menerima ilmu :')

Last but not least, berhati - hati di jalan raya kepada UNITEN - ians yang nak pulang ke Muadzam bumi tersayang :) Kepada yang pulang esok dari KL, seperti saya (^_^*) dinasihatkan supaya bertolak awal asbab mungkin trafik akan bergerak perlahan antara Seremban ke Kuala Pilah. Budak - budak asrama pun balik kan? Al - maklumlah, banyak sekolah asrama kat N9. Redha jelah. Okay, take care everyone. Till we meet again. Assalamualaikum wbt.

PS. Saya tak sabar nak balik Muadzam! Sebab saya nak dapatkan voucher RM200 tu je sebenarnya. Hee.
PPS. Okay, nanti ada cuti Thaipusam and Maulidur Rasul kan? Hee. 5 days and counting (Balik KL balik) Haha.
PPPS. Birthday Kekasih Allah yang mulia hampir tiba. Jom kita selawat! Jom kita hidupkan sunnah Rasulullah! Sebagai tanda hadiah untuk Rasulullah :) Insha - Allah, syafaatnya akan ada di akhirat nanti. Allahumma solli 'ala Muhammad. Tetiba saya rindu 'bermadih' seperti mana di InteJ dulu. Ya Imamar Rusli Ya Sanadi..

Salam semangat Trimester 3!
Ewah, gila eksaited. LOL.
- farhanaselamat -

10 comments:

Izzah | zulkifli said...

good luck untuk trimester 3 ea. =)

farhana | selamat said...

@izzah..
thank you izzah :')

ciksengeh :D said...

wahh . alhamdulillah :) nak habis belaja dh kwn kite sorang nie .. all the bez sahabat :)

D-SIM said...

aaaa...bestnye time table kurang pack... notts pun trisemester jgak, tp sem last dipanggil sem 2 sebab start dgn sem 0...

last last, betul ke cuti 5 hari tu ? O.o

kirenye..nnt x sampai seminggu sampai notts, dah balik Ipoh balik,haha

farhana | selamat said...

@ciksengeh..
alhamdulillah alhamdulillah :)
rezeki Allah, harapnya maintain sampai habis degree. hee.

farhana | selamat said...

@d-sim..
hee, alhamdulillah kurang pack kali ni.
bukan cuti 5 hari lah simi, den tengah countdown nak balik kl semula tu. tapi rasanya, kalau balik hari khamis, dapatlah cuti lebih kurang 6 hari, sampai thaipusam :P
ohh, kurang pun still cuti lagi kan. okay lah tu :D

hani said...

oh.. kirenya kamu sedang foundation la ye?
hehe.. memang best gile tgk schedule tuh!!

farhana | selamat said...

@sis hani..
memang pun kak hani, mesti akak ingat saya student degree kan sebelum ni?

hehe, best kan :) tapi agaknya, sem ni jelah kot yang boleh dapat schedule macam tu, Alhamdulillah.

Azree Suhazree said...

tgk gaya penulisan, rasanya mcm bukan farhana yg tulis. mcm lawak2 sikit. lepas habis foundation? g mana?

farhana | selamat said...

@suhazree..
eh, suhazree, mmg tuan punya blog yg mnulis ni. hee. dah tak kenal kawan ye. mungkin persekitaran yg efek gaya pnulisan ni. its doesnt matter. hee. lepas habis foundi, spt mana yg dpstujui dgn ytn, ana akan smbung degree di unten jugak. then, i.Allah kerja dgn tnb. doakan lah ya. shukran.