Sunday, January 08, 2012

perception.

Bismillahirrahmanirrahim. May everything I do here is not something which can cause His anger. Amin.

Oyeah. Assalamualaikum and Sobahal Khair to my beloved readers! What a wonderful day is today! Mentari HOT pun kian memacak, Huhu. Alhamdulillah. And something that made me miss Muadzam Shah damn much is the freshness and the peacefulness of its scenery. Yah, it is sooooooo KOOL! Sangat seronok untuk berhibernasi. Haha. Tak macam KL, always terik. Perit tokak den ni ha.

Okay, what is happening today? And since last night, everyone keep talking about 901. Ah - haa, 901? Apakah? 901 is the symbolic of today's date. 9th January di mana tarikh berlakunya kes pembicaraan kes liwat Anwar dan Saiful. Seakan kuang hajaq ya, aku menyebut sedemikian. "Anwar", "Saiful". Ok, whatever lah :D Then, after all. The result is.

Click untuk tumbesaran!

Haha. Berduyun duyun umat manusia sibuk bercerita. Fuhh. Hebat tau twitter nih. Aku memang salute baik punya. Nak tahu informasi sensasi lagi terkini, memang layan twitter je senang. And aku pada mulanya, aku memang berhajat besar nak ke Jalan Duta tu, tapi. Bonda ayahanda tak izinkan. Ok, bangun pun lambat. Heh. Aish, bangun subuh dah laa, tapi terrr - tidoq balik. Macam hang tak biasa. Huhu. Buruk perangai naa. So then, punya lah pikior. Nak gerak pukul 8? Hurm. Memang tak ah. Ok, let it go. It's a history dah. Sometimes, I think I just want to be an observer of what's happening in the world today.Yah, who else if not us, kan? And absolutely, aku mengenang umur ku yang kian mencanak naik. Maka, harus lah ambil tahu, Tahu? Huhu. Apa - apa pun, kebenaran hanyalah milik Allah. Kadang - kadang mata kita sentiasa dikaburi sehingga kita tak tahu yang mana haq dan yang mana batil sebenarnya. Insha - Allah, dear people, just be universal. Semoga Allah redha.

"Dan janganlah kamu campur adukkan kebenaran dengan kebatilan dan janganlah kamu sembunyikan kebenaran sedangkan kamu mengetahuinya."
(Surah Al - Baqarah : 42)

Orait, stop with the political issue. Poning.

Bagaimana kau merasa bangga.
Akan dunia yang sementara.
Bagaimana nanti pabila semua hilang dan pergi.
Semuanya pergi, pergi meninggalkan dirimu.
Bagaimana agaknya nanti.
Bila waktu terhenti tanpa kau sedari.
Masikah ada jalan bagimu untuk kembali.
Mengulang dan terus mengulang masa lalu.
Oh dunia.
Dunia yang dipenuhi propaganda.
Kembalilah.
Kembalilah kepada - Nya.
Aku seru.

PS. Tahniah kepada pemenang - pemenang segala competition semalam. Datuk Lee Chong Wei. ManU. Chef Ezani. Datuk Nicole David. What a dayy.. (Bak kata rakan twitter)

Aku orang Sembilan, Aku Universal. Sekian.
 - farhanaselamat -

2 comments:

Anonymous said...

politik and politik...

farhana | selamat said...

@anon..
malaysia punya politik.
just wait for the next drama :)