Thursday, April 05, 2012

everything goes too fast.

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum :)
Have a great day, guys!

#1 Costing Revelation | 28.03.2012 |  Hicom Manufacturers, Pekan, Pahang


Costing Revelation. This is our first project. Alhamdulillah. Everything is going smoothly and awesome - ly. Aku perosak bahasa. Abaikan. (Y) Yup. It was such a dramatical story that we've gone through. Many things that distract us at the beginning. But, just keep it off. Kan? :) However it's, thanks to all the committee and of course our lecturer, Madam J for all the effort and hardwork. Alhamdulillah Ya Rabb. Bi iznillah, we managed to go to Hicom Manufacturers, Pekan, Pahang during this Trisem. Many things that we learnt together. About the management, production and so on. One word - Interesting :D Even though during the journey to the destination the bus was suddenly emm, minyak clutch nya habis. However it is, because of that, we can create a wonderful colour of memory together. Huhu. And I will always believe that, " Everything happen for a reason." Alhamdulillah :') Btw, spot me at the picture above! The winner will be spent by me. Seriously! ^_^

#2 Karnival Jom Heboh Bestari | 31.03.2012 | Parking Park Blok 3 Bestari


"Jom jom jom, kita heboh heboh." Huhu. Tak perlu nak heboh sangat lah kan. LOL. Gurau je :D Well well, belum sempat badan merebah, ditambah pula dengan kerja menjual beli. Tahukah anda, berjual beli itu adalah pekerjaan yang sangat mulia. Contohi baginda :) Cop. Ada secebis love letter dari Dia tentang ini.

Wahai orang - orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta - harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu dan janganlah kamu berbunuh - bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa Mengasihani kamu. (Surah An - Nisa’ : 29)

Itulah ayat - ayat chenta dari Dia. Dan sebagai hamba - Nya, saya tak mahu lepaskan peluang untuk merasainya. Belum tentu masa saya dah berkerjaya nanti, saya akan dapat experience macam ni jugak kan? So why not. Cherish all those sweet moment together. Dan dari sini, saya tahu, apakah itu kerjasama, apakah itu memasak, apakah itu sabar, apakah itu masa, apakah itu persahabatan, apakah itu perniagaan dan sebagainya. Hoyeah. "Hongeh" tak "hongeh", den totap teruskan :D Alhamdulillah, keropok lekor, ayam gedeboom :O, smash potato dan air kotak kami laku jugak hingga ke petang. Apa pun, saya ada kedengaran komen - komen membina dari customer, apa pun, maaf dari pihak kami dan terima kasih kerana membeli di gerai kami :) Yeah, "The House" forever! (Y)

#3 Critical Thinking and English Carnival - TABOO! | 04.04.2012 | Lobby Auditorium Uniten Kshas


What a dayy! ^_^ Kami tidur lambat. Kami kerja kuat. (Y) Oyeah. Seumur hidup, tak pernah kot tidur pukul 3 pagi. For the sake of Taboo. Wowowo. Taboo? Apakah? :O Pantang larang. Which means to say, we've to display and present all about our culture and all sorts regarding to the taboo. Nice! ^_^ Group saya buat Indian Culture. Just a simple one, but Alhamdulillah we manage to get "The Most Attractive" booth. Wahaha! This is Miracle! I guess. Well well, it's rezeki. Walaupun rasanya, booth kami takda lah sehebat booth mereka. Yang siap ada Mumia, Mayat, Hercules, Pharaoh bagai. Apa pun, congrats to all :) Kalau boleh, saya nak rakam detik - detik malam preparation kat Bestari ni. Asal pergi rumah orang ni, mesti tengah buat taboo. Asal pergi rumah orang tu, pun mesti tengah buat taboo. Nice one guys! Semuanya pemenang, tiada peng - kalah. Lulz :D Banyak sangat gambar yang menarik. Tapi, saya malas nak upload. Sangat kejam kan? Huhu. Oh ya, detik yang manis ini juga kami urai dengan kehadiran sahabat - sahabat dari Uniten Bangi. Peh peh. Saya jumpa classmates saya dan warga - warga YTN :D Gaya macam dah lama je kot tak jumpa, padahal masa KOU hari tu ada jugak jumpa beberapa. Huhu. Well, everytime is our reunion time. Kan?

Here we go. Oyeah. You know what. The song : "Through My Window" by you all has stuck in my head. Ohmai. Haha :D

Everything goes too fast. Istighfar. V_V
Masih banyak yang aku perlu baiki. Sempatkah aku sempurnakan Iman ku sebelum ajalku? T_T
Allahumma Solli 'Ala Muhammad.

Mahu jadi "Bersih".
Bersih hati.
Bersih zahir.
Bersih minda.
Bersih segalanya.

PS. It's too fast! >.< Anyway, "By the time we've made it, we've had it." :)
PPS. KL! I dunno when we will be meet again. *Sigh* :(
PPPS. Qadak - ing all thingy during this 4 days. Study, Tutorial, Assignment. Errr err. Maybe. Let's novel - ing :) Nak khatam 4 biji novel lagi >.< Fighting!
PPPPS. Will be going to SMABI this weekend. Gabrah! First time lah katakan. =.=

PPPPPS. To all Uniten Kshas', JOM!

Beliau Novelis Hebat, bersama Si Pemilik Rusuk Kirinya. Wah, mula dah ayat sastera! ^_^
Semoga majlis ilmu ini dimanfaatkan bersama. Insha - Allah. Haiya Nazhab!

PPPPPPS. Saya sayang mereka mereka yang di atas :')

"Orang yang penyayang akan disayangi oleh Tuhan Yang Maha Penyayang. Maka sayangilah penduduk di bumi, nescaya penduduk di langit akan menyayangi mu." (Hadis Qudsi) ^_^

This is the beginning of a new day.
God has given me this day to use as I will. 
I can waste it or use it for good. 
What I do today is important, because 
I am exchanging a day of my life for it. 
When tomorrow comes, 
this day will be gone forever, 
leaving in its place something 
that I have traded for it. 
I want it to be gain, not loss, 
good not evil, success not failure, 
in order that I shall not regret 
the price I paid for it. 

Sudah dimiliki pengganti MyIman :) 
Apa pun, kau masih yang pertama, tiada kedua. 
- farhanaselamat -

4 comments:

Asma :D said...

Wahhh jumpe schoolmate. Bestnyeeee :D

farhana | selamat said...

huhu, asma' nak join? ^_^
jom turun uniten jom!

D-SIM said...

bestny uniten..mcm2 aktiviti ada.......

farhana | selamat said...

alhamdulillah :D
setiap tempat ada kelebihan masing - masing.