Friday, June 29, 2012

kekasih ku seru.

Alhamdulillah. Selesai sudah program "Kekasih Kuseru" yang dikelolakan oleh geng PPI dan PRS pada malam Jumaat tadi :') One word. Alhamdulillah. Jika kita lihat pada kuantiti audience yang datang semalam, inilah yang kita katakan sebagai 'suatu keberjayaan' di mana rakan siswa dan siswi kini begitu cakna dan mahu tahu isu sebenar yang berlaku di seluruh pelosok Arab (Palestin, Gaza, Syria etc). Dan keberjayaan itu sebenarnya adalah hasil titik tolak daripada usaha semua committee dan ofkoz, tanpa redha - Nya untuk menggerakkan hati hati kita, tiadalah penduduk Muadzam Shah yang turut serta mendengar talk kemanusiaan ini. Subhanallah! Rasa bangga dengan kalian semua dan rasa nak jerit je, "I'm proud to be UNITENians!" :D Hoho. But happy happy jugak. At the same time, actually there are so so so many things that we have to improve. So that we din't repeat the same mistake again and again on the next programme. In Sha Allah. We learn, live and love. Nice, anything happens here and there, ada ibrahnya. Good job all dearie! ^_^

Alhamdulillah. Seghonok! ^_^*
Thanks UNITENians, uhibbukum jiddan jiddan :D

Okay.
Mood serius sekejap.
Uhuks.

Sahabat : Apa apa pun, kita kena buat post morterm! Tapi, saya tak nak macam post morterm yang before ni :(
Saya : Maksud awak? ==' Emm. Okay saya faham.

Confession seorang sahabat kepada saya :\ Dan saya hanya mendengar, tak tahu nak bagi respon apa. Actually, betullah apa yang dia kata. Post morterm itu sendiri perlu ada pembaikannya sebab motif post morterm itu kadang - kadang tersasar dan dibuat sambil lewa. Memang. Memang post morterm itu sangat lah penting. Kita buat post morterm bukan untuk condemn kesalahan orang. But the actual purpose is, we learn and reflect back what's the mistakes and how to solve it. Hmm. Somehow, teringat Madam Fatini. Beliau selalu sebut tentang SWOT. SWOT itu boleh je kalau nak di implement time post morterm. Sebab kita akan tahu, what is our Strengths, Weaknesses, Opportunity and also Threats. Wuhuu. Saja nak cakap. I love Management! MGMB :)

Tapi tapi, sebenar benarnya, ada juga rasa reluctant. And bagi saya sendiri, saya tak rasa saya dah berjaya menyumbang apa yang patut dalam keberjayaan program "Kekasih Kuseru". *Sobs* Saya sedih sebab saya tak rasa apa yang mereka rasa. Committee lain jelas terpancar kepuasan di wajah mereka. Tapi saya emm. Agak sedih sebab saya rasa saya tak menjalankan kerja saya sebaiknya. Itulah, mungkin saya takda bakat untuk menjadi S/U yang berjaya. Sedih dengan diri. Walau apa pun, bila semua bahagia, ada lah jugak sikit sikit rasa bahagia tu. Bahagia for others yang telah bertungkus lumus tak tidur malam demi keberjayaan program ini. Subhanallah. Anda semua memang 'Heybatt'! Tahniah and thanks kepada semua committee :) And ofkoz thanks sangat kepada penceramah, Prof Madya Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus, iaitu seorang aktivis Aqsa Syarif yang bersama sama di Kapal Marmara kerana sudi memberi ceranmah di 'BANDAR' Muadzam Shah. Alhamdulillah. Sebenarnya everything goes well. Even though time rehearsal sumpah kelam kelibut tahap gaban! Allahu, terima kasih Allah, kerana sentiasa permudah :)

Proudly presents Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus :)
JZKK ya ustaz atas perkongsian ilmu dan pengalaman.

Apa apa pun, maaf, sebenarnya saya menulis ini sama sekali bukan untuk mendedahkan keaiban sesiapa. Cuma refleksi untuk diri ini. Agar saya dapat perbaiki kelemahan dan tidak mengulanginya lagi. Dan sesungguhnya, manusia itu belajar dari pengalamannya. Kan? :) Lagipun, overall, semuanya happy. Dan kesilapan teknikal tu kadang - kadang pemanis ukhuwwah. Biasa lah tu kan? :)

Mood serius balik.

Somehow, saya rasa, saya kadang - kadang boleh jadi orang yang demotivated tersangat sangat :( Dan saya lebih suka menyalahkan diri walaupun kadang - kadang bukannya salah saya sekali pun. Adakah ini bagus? Emm.

Okay lah. Masalah hati ini kadang - kadang seperti tiada penghujungnya.
Doa yang terbaik sahaja. In Sha Allah.

Rejab dah berlalu, Syaaban sudah di ambang pertengahan dan Ramadhan setia menunggu. Allahu. Kadang - kadang rasa tak bersedia tu sentiasa ada. Preparation pun tak sampai 10% :( Sedih dengan diri. Terlalu banyak huha huha, sampai semuanya kecundang. Betul kata sahabat, masa inilah yang kita perlu guna untuk buang bintik bintik hitam yang ada dalam diri. Bila hati dah hilang bintik hitam itu, pastinya mudah untuk kita serikan hati kita dengan nur Ramadhan. *Refresh* Semoga Allah beri kekuatan kepadaku. Amin.

Credit to Sis Farah Waheeda :)

Aku tahu jalan ini panjang, jalan ini payah, jalan ini susah, jalan ini lama. Tentunya pelbagai usaha perlu dilakukan demi keberhasilan yang sangat manis di akhirnya kelak. Allahu. Kurniakan aku sebaik baik teman.  Agar aku tidak tergelincir dan mampu meneruskan nya. Amin.

I've my own destiny.
In Sha Allah, this is what we waiting for.
Amin ya Rabb, ease our way.


*Setuju*
Allah sebaik - baik perancang. Reflect "Kekasih Kuseru" :)

PS. Midterm Agama next week. Doakan :)

Kita semua hebat!
Tapi Dia Maha Hebat tau! :D
- farhanaselamat -

No comments: