Sunday, December 23, 2012

marathon ceritera disember.

Seems like I've not post anything for a long long time, right?
Well, it was like 3 weeks ago je pun :P

Rindu :')

So, put the first thing first. Let us say, Alhamdulillah. Alhamdulillah for the chance to live a life in this world no matter how hard the situation gone through. Syukran Lillah :') Oh ya, have you ever heard about the biggest prank in the world recently? Yup. That's it! About the Mayan's calendar. It was so silly then. It was very sad as if you believe that propaganda my dear. Don't you believe in Allah? He is the one who created this world and yet He will be the only one who knows when does this world will be ended. But after all, I guess we can take an ibrah from that. Nothing much, it's all about Zikrul Maut. Allah ~ Are we ready enough to face yaumul akhirah?

Suddenly I remember the question repeatedly being asked by our murabbi, "Kalau kita mati sekarang, ada ke bekalan kita untuk kita bawa ke sana?" Allahu ~ *Sentap* T_T

Semoga Allah kuatkan jiwa nurani kita untuk terus mengisi bekalan ke sana. Amin. Fighting!

Okay now, let's rewind the journey.
Supposedly, let's the journey begin kan?
But err err. Abaikan. Heh. =='

#1 6/12 - 9/12 : Rehlah Langkawi with UNITEN - ians.

Alhamdulillah. It was so sudden I've made an unexpectable and unpredictable decision to join this programme. :O Yeah! Being dilemma for the whole week and it was like, "Rumah ke Langkawi? Rumah ke Langkawi?" Hurmm. Pity me. For the first time I was being 'cognitive dissonance' - ed by the classmates. And nahh that's it! I joined them. Haha. Nothing much to regret actually. Many things I've learned and many people I've met up. Alhamdulillah. Everything was just nice. The scenery of Langkawi. The history. And of course, the chocolates. Yummy ~ That's the best feeling :P

Actually, this was my second time I've been there. The first one was during the Family Day past 5 years ago. Huhu. Long long time ago. So, here and there. Nothing much change. We went to the Cable Car, Makam Mahsuri, Tasik Dayang Bunting, Kilang Batik, Kilang Gamat, Island Hopping and all the Mall and shops nearby. Okay, tak mau cakap banyak. Sebab mostly dah ke sana. Kan? Haa. Apa pun, the journey was so exhausted! About 15++ hours journey you know ~ Pehh pehh. Pergi Indon pun tak lama camtu. Eh.

 


Btw, collection baju "I <3 ____" kita dah ada dua! Yeah ~ Okay, baru dua. ==' Mohon sesiapa yang melancong ke mana mana belikan untuk titew. Masheh :P

#2 12/12 - 13/12 : Festival Kesenian Islam

1) Pameran booth yang awesome! >.<

Awesome? Why why?

Ahah. Because there were many games there. Yeah! (Y) Me iz so kanak - kanak! Hee. Okay, there were many booth opened and I went through all the booths. Many brochures given and lots of activities I've joined. Actually, takda lah lots sangat pun :P For instance, Pertandingan Tulisan Jawi dan Tulisan Khat, Teka Berat Beras etc. Alhamdulillah. Dapat jugak lah hadiah sikit walaupun saguhati. Menarik menarik! Dan sangat harus untuk diteruskan. Insha Allah.



2) Al Quran and Modern Science by Bro Shah Kirit. (Y)

Haa. Yang ni lagi terbaik wokkk! Alhamdulillah. After the first time I met Bro Shah Kirit was during the Muslim Heroes Conference at IIUM, I feel very impressed with his speech. Am very touched. Subhanallah! Here he is. Many many things that he shared with us. Basically, it's all about Al - Quran and Science. He revealed all the things about Islam. Very nice point of view from the Hindus that was revert to Islam. Alhamdulillah.

Saya sebenarnya sangat sangat teruja dengan orang orang begini. Pernah tak terfikir? Nak masuk agama lain jap then nak rasa feeling orang yang mencari dan masuk Islam seperti mereka. ^_^'' Impossible right? However it is, thanks Allah ~ Allah knows us better than ourselves :')

Just sharing some quote from Brother Shah.
Does God exist? What are we going to tell if an atheist ask us about this? There are many ways that we can answer this question. In brief, every design that was created have a designer to create it, right? Well said. Subhanallah ~


Sorry. Actually there are many many things to share with you all. But I guess it will be too long if I write it here. Hee. If anybody wants the video, roger roger me kayh? ^_^v

Sebelum pulang, Ikin dan saya menyempatkan diri untuk mengusha - usha buku yang dijual di tempat pendaftaran tadi. Well well, rambang mata takyah nak citer la. Semuanya best! Buku Harun Yahya paling banyak kot. Rasa macam nak beli semua je. ==' Tapi tapi, ongkosnya enggak ada. Maka, 1 buku pun jadi lah. "Children and Science". Sangat chumil buku tu ~ Colourful! >.< Then, pakcik yang menjual tu tanya. (Erm maaf, lupa nama pakcik tu =='). Haa beliau bertanya dan menunjukkan saya ke arah suatu buku. "The meaning of Holy Quran." Eh? Tergamam seketika. Quran ke ni? Yup, memang Quran pun cumanya ada maksud jelah, ayat arabicnya takda. Ohh. Rupanya dia tanya saya sama ada saya ada kawan non - Muslim atau tak dan jika ada boleh lah saya pass kitab tu kepadanya. Dan fikiran saya terus terpaku kepada seseorang, classmate saya yang sangat baik budinya. Dan Alhamdulillah saya telah pass kepada dia dan dia terima buku itu dengan hati yang terbuka. Best feeling :') Semoga Allah menghantar Makcik Hidayah untuk mengetuk pintu hati kamu wahai kawan. Amin amin :')

Opsss! Lari tajuk sudah. Jom kejar balik ~

3) Forum Hijrah : Membangun Jiwa Merdeka. ^_^v
by Dr. Tengku Asmadi, Ustazah Firuz Akhtar (Ustazah Pilihan), Ustaz Long Kechik.

Alhamdulillah banyak input yang saya dapat. Tapi tapi, tak tahu mengapa, agak suram jugak lah malam tu. Err. Mungkin sebab tak ramai yang join forum ni kot. And everybody seems so tired because the event was held continuously, non - stop. Huu. Well, keberjayaan sesuatu program bukan atas sebab kehadiran yang ramai, tetapi input itu yang penting. Kan?

Dan hijrah itu sangat bermakna andai kita benar benar faham pengertiannya.

"Who you are, are what you say. What you say, are what you get."

4) Islamic Finance Talk dan Persembahan Adik - adik Permata Rindu :')

Saya tak dapat join yang ni sebab ada class. Hmm. Sedih.

5) Malam Kesenian Islam by Jundullah, Sham Kamikaze, Catriona Rose, Seedrain and In-Team.

Yeah! This is the best part ~ Rindu sangat sangat suasana sebegini. Rindu Jempol. Rindu Irsyadus Sufi, Soutun Najah. Ehh. >.<' And I was so excited. Sampai kan, duduk pun nak depan je. Huuu. Semuanya saya ada rakam :) Lai lai, sesiapa yang nak copy. And the best part is actually ~ *Gunalah Wangian Al - Kautsar*. Promoting all the way ~  Alhamdulillah for the chance.

Favouritas sepanjang zaman :')

Di manakah Ar - Rijal? Haa.

Seedran, Kak Cat, Ust Anuar (Y), Abg Sham, In - Team.

#3 15/12 : Broga4Ukhwah

At first, I'm all alone there. But it never distract me to join them. Struggling hard to find the best way to go there. Alhamdulillah, thanks to everyone who helped me. And Alhamdulillah, Puan Mama is very willing to send me there at 4o'clock before the dawn. Haih, rasa sangat menyusahkan mama. Itulah. Parah takda lesen. Hmm :( Terima kasih mama :') Yet, Alhamdulillah. Being there as a volunteer to guide the Anak anak Yatim from Rumah Jalinan Kasih, Cheras. Actually, bila sampai sana baru tahu yang kena jadi volunteer, sebab niat memang nak naik Broga je. Hehe. Tapi takpe lah. Double triple ke - best - an nya! Love it. Kenal ramai Kenders yang lain. Dan mula terasa rindu :') Oh terharu seketika. Luasnya bumi Allah ini. Allah Allah ~ Nikmat nikmat, yang sangat tak terungkap. First time solat atas bukit. ^_^ Alhamdulillah. Dan tak semena - menanya. Boleh pulak ber - jejak kasih atas Broga tu. Ohoi, saya jumpa Haliza, kawan - kawan :') It was like since PMR, I don't meet her. Allah plan is the best! (Y)

Let the pictures talk. ^^,


Sunrise :')

Adik - adik RJK :')


My love, Rainbow :')

Feel the spirit, Pray for Syria, Pray for Gaza :')


Adik Haiqal fefeeling :P

Puzzle untuk disiapkan! (Y)

Jejak kasih! :'D

Family of The Telekung Project, Weekenders and RJK :')
Miss those moment a lot.

#4 15/12 : Big Bad Wolf @ MIECC

On the same day. After Broga, I went to MIECC for the sake of this!
Even though, the tiredness still dirasai. Tapi tapi, huhu. Abaikan saja kepenatan itu.

Hey hey. Tengok ni ~

Dan saya menjadi sangat gila bila berhadapan dengan timbunan buku - buku. Heaven! (Y)




Alhamdulillah. Hope to see you again ~ "Serigala buruk yang besar!" >.<

Well. Because of these two events, I din't join ISK at Terengganu with my Polka Dot - mates'. I'm sorry guys :'( It was so sad, yet still happy because can go back home after a month. Hi hi hi. >.<

#5 22/12 : Muadzam di Hati @ Rumah Makcik Zah :')

Alhamdulillah. Everything went well. Syukran jazilan to all. Makcik Azizah dan kanak - kanak comel sekalian (Tuan Rumah), Encik Zahir, Encik Nasir dan anak - anak mereka (Our Advisors), Boo, Hanif, Acap, Riri, Atie and Said (The Volunteers), and not forgotten, my beloved scholarmates, Nadia, Durga, Syahir, Farid, Faiz, Haziq and Iqbal. "We care, we share." :')


Pulut durian with kanak - kanak chumil :')

The awesome volunteers. JZKK guys ~

CSR YTN Muadzam Shah 2012 :')

US 
Let' strive for the excellent. Next, "From eye to eye!"

PS. Maaf. Jika anda rasa penulisan saya asyik mengomel ngomel terlebih. Err. Habit.
PPS. Final Exam is around the corner. Two weeks to go, Farhana! Two weeks je lagi ~ Tolonglah sedar diri. Kawan kawan, doakan ~
PPPS. Minggu minggu yang ku lalui sangat awesome. Terima kasih kepada yang terlibat. :')
PPPPS. Minggu depan diizinkan untuk balik ke KL walaupun dah dekat sangat dengan Final Exam. Alhamdulillah. Sangat rindukan adik - adik di rumah ~

Terima kasih atas peluang ini wahai Rabb,
- farhanaselamat -

2 comments:

nurasikinandilala said...

syoknyaaaa. grrr. baru dapat tengok fully. :')

farhana | selamat said...

heee. best moment with you though! miss those moment a lot :')