Friday, February 08, 2013

eye to eye.

Bismillah.
Assalamualaikum wbt.
Good day people!
Tengah sedap bercuti?

*Senyum*

Lama sudah rasanya tidak bertandang mencoret sesuatu di landasan ini. Sibuk, mungkin. >.< Jadinya, disebabkan sudah lama sangat tak berpeluang sebegini, eloklah kiranya untuk saya merapu - rapu dengan lebih banyak lagi di sini. Wahaiii ~ Silakan.

Baik. Jika diimbas kembali detik waktu yang berlalu, pasti banyak saja babak - babak menarik yang ingin dikongsi. Namun begitu, oleh sebab babak - babak itu terlalu menarik bagi diri ini, terasa seperti mahu disematkan saja dalam hati sanubari tanpa perlu diolah semula dengan kata - kata. Biarlah aku dan kamu - kamu sahaja yang merasakan detik indah itu.

"Err, Farhana?"

*Muntah pelangi* =='

Hoho. Enough said. I'm happy because the others also happy. Yada yada. Happy for others! Andai dapat ku putarkan waktu - waktu indah semasa cuti semester itu. Wahhhh ~ *Mata bersinar - sinar* Alhamdulillah ya Rabb for the chance.

Oh ya. Aku tak masuk isi lagi. Aduyai, intro lelebih pulak! =='

So, here we are, Eye to Eye!
Mata ke mata? Oh, bahaya ni ~
Trust me. This will not harm you. Enjoy reading! ^_^

'Eye to Eye' adalah nama program CSR kami yang kedua setelah program 'Muadzam di Hati' pada tahun lepas. (Padahal, baru 2 bulan yang lepas. Erk!) Baik. Secara ringkasnya, Eye to Eye menjadi wadah untuk kami share dengan adik - adik yang bakal menghadapi UPSR ini tentang Leadership dan Akademik. Alhamdulillah, perjalanan 2 hari yang cukup padat itu sungguh memberi kesan kepada hati - hati kami dan adik - adik SK Teriang, Jelebu. Semakin jauh, semakin rindu gitu. Alahai ~

Jom kita kenang - mengenang saat - saat indah kita bersama :')

Dataran Ilmu SK Teriang

Sesampainya kami di sini! Sempat berposing bersama Guru Besar SK Teriang, Puan Siti Zaleha.

Goodies bag untuk adik - adik.

Terbang!

Bina bangunan yang paling kukuh ya!

Hasilnya! Yang paling tinggi tu adik - adik kumpulan saya yang buat. Kbai ~

Oyeah! Let's Play! xD

Getah oh Getah ~

Belon oh Belon ~

Science Session! Afiqqq! ^_^v

Mind map yang sangat sangat awesome kan? :D

Makanggg! :D

Arghhh! Rindunya dengan gigirlsss saya :'(

Go Ghost Rider! xD My Group.

Encik Zahir (YTN)

Puan Zaleha (Guru Besar)

Encik Zaidi (YDP PIBG)

Day 1

Day 2

The Fasi - US 

Apa - apa pun, setinggi - tinggi penghargaan kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program 'Eye to Eye' ini. Guru Besar dan Cikgu - cikgu Darjah 6 yang sangat komited, friendly dan sporting, Advisors kami - Encik Nasir, Encik Zahir dan Encik Roslan yang sanggup turun ke Jelebu semata - mata untuk memenuhi pelawaan kami walaupun ada perkara yang lebih mustahak dari ini. Kawan - kawan volunteer kami - Boo, Alia Saad dan Hadi yang sanggup korbankan masa cuti untuk sama - sama jayakan program ini. And last but not least, geng YTN ku a.k.a my super duper awesome friends - Nadia, Durga, Farid, Faiz, Haziq, Iqbal dan Syahir yang telah sama - sama bekerja keras untuk program ini.

Alhamdulillah thumma Alhamdulillah. ^_^

PS. You never fail to make me happy. Appreciate it much, sahabat! We're the best! ^_^
PPS. Alhamdulillah. Sudah memulakan perjuangan di Special Sem. Jadual yang sangat osem yakni pada hari Isnin dan Selasa SAHAJA. Okay, itu over. Huhu. Mohon nafsu balik jangan cepat datang!
PPPS. Gong Xi Fa Cai to all my chinese friends! :D And happy hols to others too.

Serendipity,
- farhanaselamat -

No comments: