Sunday, September 29, 2013

friendships fillah.

Sepertimana hujan itu,
Rintiknya bisa menjadi penyambung antara langit dan bumi,
Aku harap, ia juga bisa menjadi penyambung buat hati - hati yang jauh.

Kisah kita, akan ku hidupkan lewat nafas - nafas doa.
Dan jauh kita, adalah keterdekatan,
Yang hanya dipisahkan batas ruang dan waktu.

Kerana ketahuilah, 
Saat doa yang terilhamkan itu, terasa dekat dengan jiwa ku,
Begitu juga kamu.

* * *

Inilah dia.
Warkah berlagu pilu yang tidak kesampaian!
Ahh, kuchiwa kerana tidak sempat shoot ke KLIA. :'(
Tidak mengapa lah, biar saja ku coret di sini. Bisa kan?

Ah - haa! Sue, aku simpan lagi notes ni.
Sila terharu. :') Jay zek kay kay!

I have a dream,
A song to sing. ;)
- farhanaselamat -

Tuesday, September 24, 2013

risau.

Risau.
Dosa kian mencurah.
Di mana kekuatan berubah.
Hanya pandai tunduk mengalah.

Risau.
Ku tahu ini jalan yang salah.
Tapi ku tetap telusurinya tak sudah.
Menanggung sakit entahkan parah.

Risau.
Kenapalah aku begini.
Diberi kefahaman yang hakiki.
Namun beramal ku culas sekali.

Risau.
Apakah Tuhanku mengampuni dosaku.
Apakah Tuhanku masih membuka luas jalan taubat untukku.
Apakah Tuhanku masih memandang diriku yang kelalaian ini.

Berteleku bersama risau!
- farhanaselamat -

Thursday, September 19, 2013

menjadi aku.

Muhasabah diri mengisi masa.
Melihat aku dari perspektif yang berbeza.

Di kala tersedar jauh tersasar.
Mahu membangkit akhirnya robek tercalar.

Di kala terhidu amal membusuk.
Liat menongkah namun arus membeku.

Hati penat menjadi palsu.
Namun terdetik mahukan sesuatu.

Entah apa lagi yang aku mahu?
Itu ini, ada saja yang celaru membiru.

Allah, aku pohon, kau takdirkanlah sesuatu.
Agar semua ini menjadi desir pasir hilang berlalu.

Masih berbeki 1 lagi paper.
Mohon doa dari semua. :')
- farhanaselamat -

Monday, September 02, 2013

seminggu lagi.


Sir Sukiman, antara lecturer yang rajin meng - email kami.
Wish Selamat Berpuasa, Selamat Berhari Raya, Selamat menjawab Quiz dsb.
Terima kasih Sir! :)

Apa pun.
Mohon didoakan yang terbaik buat kami semua.
Insha Allah. 7 subjek menanti untuk dijawab sebaiknya.

9/9 - Financial Statement Analysis
10/9 - Islamic Studies
12/9 - Corporate Finance
13/9 - Consumer & Buyer Behavior
14/9 - Microeconomics
17/9 - Managerial Accounting
22/9 - Management Science

Mohon maaf atas segala salah silap saya terhadap kalian semua.
Mohon halalkan segala ilmu, makan, minum dan seangkatan dengannya.
Terima kasih sahabat semua. All the best buat kalian juga! ^_^

Tahniah sahabatku!
- farhanaselamat -