Saturday, January 24

terobek.

Sebenarnya, hidup jadi manusia ni kau kena tahu batasnya.
Hidup jadi manusia ni kau kena sedar yang kau hanya hamba.
Seorang hamba sepatutnya kau sedar yang kau bukan seorang yang perfect.
Apatah lagi kau mengharapkan orang lain jadi perfect untuk kau dan tak boleh buat salah.
Jadi, kenapa kalau orang lain sengaja atau tak sengaja buat salah kau tak nak maafkan?

Kau rasa kesalahan yang dia buat tu memang berat kau nak terima?
Come on lah! Hidup kau takkan tenang tanpa memaafkan dia.
Bahkan manusia sebenarnya akan lebih sengsara bila tak memaafkan.
Engkau tak boleh bahagia walaupun kau act macam kau bahagia sebab ada lagi benda yang kau tak settle.
Kau mungkin terlepas pandang tentang tu sebab bagi kau, once dia dah salah, dia salah selamanya.
Sebenarnya kau sakit kan hidup macam ni?

Aku sayang kau dan dia..

* * *

Aku belajar dari kisah-kisah manusia.
Di mana aku sentiasa di tengah-tengahnya.
Manusia dan kisah-kisah terobek! :)

No comments: